logo elton heta white

Apel publik për Google për platformën në Google Ads dhe Google AdSense.

Google, ju lutem rivendosni gjuhën shqipe në Google Ads dhe Google Adsense

Peticioni drejtuar Google po arrin në +7500 firma dhe deri më tani kam shpjeguar situatën dhe peticionin në 7 televizione, 1 radio dhe në çdo rrjet social.

Ky peticion nisi bazuar në një arsyetim dhe logjikë të shëndetshme për të përmirësuar biznesin, jetën dhe median.

Kjo letër publike i drejtohet Google nga unë pasi unë jam iniciatori i peticionit por duke theksuar se jam i barabartë me këdo që ka nënshkruar peticionin.

Gjuha shqipe aktualisht penalizon disa shtete, kryesisht Shqipërinë, Kosovën dhe Maqedoninë.

Unë mendoj se gjuha shqipe duhet të jetë pjesë e platformave Google Ads dhe Google Adsense sepse:

  • është e vetmja gjuhë në rajon dhe në Ballkan që penalizohet
  • Interesi i bizneseve për të reklamuar në Google Ads është shumë i lartë, kjo është e vërtetuar dhe përpjekjet e bëra që mund t’i shihni lehtësisht
  • Gjuha shqipe flitet sot nga të paktën 12 milionë njerëz
  • Artistët shqiptarë, vlen të përmendet kryesisht muzikantët, këngëtarët, aktorët, piktorët, programuesit etj. nuk janë të barabartë me artistët e një gjuhe tjetër të pranuar në Google Ads, kjo për arsye se artistët shqiptarë nuk mund të gjenerojnë të ardhura si biznese në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni. nuk mund të reklamoni në gjuhën shqipe.
  • Mediat në gjuhën shqipe sot nuk arrijnë ta kthejnë audiencën e tyre në të ardhura përmes Google Adsense, duke i detyruar të gjejnë reklama individualisht, gjë që sjell shumë probleme në pavarësinë e tyre ekonomike dhe lirinë e fjalës, pasi media nuk mund të shkruajë realitetin për një sponsor që edhe pse mund të jetë negative sot është e vetmja mundësi për të siguruar të ardhura.
  • Gjuha shqipe e pranuar në këto platforma do të sjellë risi në botën e teknologjisë, duke krijuar shpresë tek të apasionuarit pas teknologjisë se çdo ide e tyre mund të kthehet në pavarësi ekonomike dhe burim të ardhurash për ta.
  • Shqipfolësit sot janë shumë aktivë dhe motori i kërkimit që zë një hapësirë përdorimi mes tyre është Google.
  • shqipfolësit janë një popull që kontribuon vullnetarisht në shumë platforma si Google Maps, Google Translate etj për raportimin e problemeve dhe përmirësimin e tyre.

Mendoj se arsyet e mësipërme janë të mjaftueshme për ta bërë Google të rishikojë këtë çështje dhe situatë për t’i dhënë mundësinë gjuhës shqipe të jetë e barabartë me të tjerat.

Duke ju drejtuar në Google me një thirrje të sinqertë për ta parë kërkesën tonë si prioritet, do t’i kërkoja secilit prej jush ta shpërndani këtë thirrje publike në mënyrë që Google ta shikojë këtë kërkesë.

Dua t’u kujtoj të gjithëve se peticioni është ende në vazhdim dhe mund ta gjeni në linkun e mëposhtëm.

Peticioni : https://change.org/add-albania/

Faleminderit!